Mówisz i masz . Oto tłumaczenie:
- Wszystko jest rezonansem, częstotliwością energii. Jedna rzecz różni się od drugiej ponieważ ma inną częstotliwość. Wszystko dotyczy podnoszenia naszej wibracji, naszej częstotliwości. Przynajmniej dotyczy to tych, którzy pragną bardziej zintegrować swoją jaźń ze świadomym tworzeniem.
Pewien utwór muzyczny ma odpowiednią wibrację by wprowadzić was w odpowiedni stan tak byście mogli przyciągnąć informacje, sytuacje, okazje, czy ludzi, których potrzebujecie zmagając się z kwestiami zdrowia jak również zmagając się z odpuszczeniem sobie, wybaczeniem sobie, nie żałowaniem, pozbyciem się smutku, żalu, pozbyciem się tych wszystkich rzeczy, które obniżają waszą wibrację i nie pozwalają wybaczyć sobie, uwolnić siebie i być bardziej całością. Utwór ten to pierwsze trzy minuty 7 symfonii Beethovena Allegretto (część 2).
Odtwarzajcie go, gdy jesteście w spokojnym stanie relaksu. Niech ta muzyka przeleje się przez was. Te akordy są dokładnie tym, co dociera do odpuszczenia przeszłości, odpuszczenia żalów, smutku, i wybaczenia sobie. Utwór ten przeniesie was w kierunku wibracji, które przyciągną do was informacje konieczne byście byli w tym zdrowym stanie, który jest waszym przyrodzonym prawem.
- Poprzez podniesienie wibracji tworzymy coś na kształt awangardowej fali...
- I poprzez podniesienie wibracji nasze ego reaguje na pasję...
- Puszczenie strachu. To wszystko co obniża naszą wibrację...
- Czyli strach równa się negatywnej złej wibracji?
- Nie chodzi o ocenę.
- OK.
- Jest negatywna w tym sensie, że jest oddzielająca, segregująca a gdy dzielisz to nie masz z czego czerpać. Gdy pracujesz z pozytywną energią, która bardziej integruje by przyciągać rzeczy w zwielokrotniony, rosnący sposób i masz więcej do czego się odwołać oraz dzieje się to bez wysiłku.
- Zrobiono badania gdy 7 tys. ludzi medytowało na temat zmniejszenia poziomu przestępczości w Seattle i zmalała ona drastycznie. Mówisz, że ta energia zbiorowej świadomości przesunęła nas wszystkich w kierunku...
- W kierunku nowej rzeczywistości, która jest odzwierciedleniem wibracyjnego stanu w jaki wprowadzili się ci ludzie.
- Czyli jeżeli ktoś kogoś, coś błogosławi i wysyła tę myśl...
- Pozwól, że powiem o tym istotnym rozróżnieniu, o którym często mówi Bashar. Otóż nie zmieniasz świata, w którym się znajdujesz. Przesuwasz się do innej rzeczywistości, która w większym stopniu odzwierciedla twój zmieniony stan wibracji.
- Czyli gdy cały czas jestem zły, zgorzkniały, przestraszony to obracam się w świecie złych, zgorzkniałych i przestraszonych ludzi...
- Dużo tego odzwierciedlasz.
- A gdy jestem w dobrym nastroju to wydaje się, że tego typu ludzie „odbijają” się ode mnie. Być może osoba, która jest wściekła odejdzie zanim ja znajdę się w tym samym miejscu.
- Dokładnie. Lecz ważne jest też zdać sobie sprawę, że nie chodzi o ocenę czy się zmieniłeś w oparciu o zewnętrzne odbicie. Jeżeli zareagujesz inaczej na zewnętrzne odbicie nawet jeżeli ono pozostaje takie same to wtedy wiesz, że się zmieniłeś i wtedy zewnętrzna rzeczywistość wie, że się zmieniłeś i wtedy może odzwierciedlić tę zmianę.