makata napisał(a):Dziękuję Ci Alexa za osąd
Ja też Ci Alexo dziękuję, za potwierdzenie dlaczego dobrze się stało, że kilku użytkowników forum odeszło, w tym Ty.
Bo na tym forum piszemy o Prawie Przyciągania. Prawie, które zakłada, że to na czym się skupiamy rośnie w siłę, w energię.
Gniew, wyzwiska, oceny, cynizm to nie są aspekty PP. To są aspekty Ego, które jest blokadą dla przyciągania.
Najwyraźniej tych kilku użytkowników nie wytrzymało konfrontacji siebie samych z własnymi przekonaniami i dlatego odeszli.
Być może w innym miejscu dostaną to, czego oczekują czyli wsparcia dla swoich "racji", czyli po prostu karmienia ego. Będą poklepywaniu po plecach, dostaną empatię, której ich ego tak bardzo potrzebuje.
Tu na tym forum nie mogli tego dostać stąd ich decyzja. I to jest OK. To nie jest Forum PPPP (Prawa Poklepywania Po Plecach) czyli pozostawania w strefie komfortu i szukania usprawiedliwień "dlaczego świat się na mnie uwziął", tylko forum Prawa Przyciągania, które wymaga wychodzenia ze strefy komfortu i wzięcia odpowiedzialności za to jaki świat każdy kreuje sam sobie.
Stąd odejście tych kilku użytkowników myślę, że jest z korzyścią dla forum, co potwierdziłaś swoją wypowiedzią, za co Ci serdecznie dziękuję.
Jesteś Energią Wszechświata ! Jesteś jak kropla w oceanie, która jest jednocześnie kroplą i oceanem. Tak jak nie ma wyraźnej granicy pomiędzy kroplą a oceanem, tak nie ma wyraźnej granicy pomiędzy Tobą a Wszechświatem.
Zacznij więc żyć tak jak chcesz, bo wszystko możesz.