Anielka napisał(a):Chyba się przewrócę )) tydzień temu poznałam meżczyznę (fajny......) i tak sobie piszemy od kilku dni, ale wczoraj już mnie troszkę zirytował, bo kilka razy dziennie pyta mnie, cytuję: "Jak się czujesz? Jak samopoczucie?" .
magicmind napisał(a):Anielka napisał(a):Chyba się przewrócę )) tydzień temu poznałam meżczyznę (fajny......) i tak sobie piszemy od kilku dni, ale wczoraj już mnie troszkę zirytował, bo kilka razy dziennie pyta mnie, cytuję: "Jak się czujesz? Jak samopoczucie?" .
A co Cie Anielko irytuje w tym? Może to by było dla Ciebie korzystne ustalić
Anielka napisał(a):
magiczku:
1. To młody facet i podjeżdża mi to tematem stary-maleńki, a takie tematy miałam i były dziwne
2. Zabrakło mi pomysłów na oryginalne odpowiedzi, a że to początek znajomości to chciałabym błyszczeć elokwencją
3. Przyszła mi myśl, że nie bardzo wie co pisać...może ograniczony jakiś?....)
zdecydowana napisał(a):Anielka napisał(a):
magiczku:
1. To młody facet i podjeżdża mi to tematem stary-maleńki, a takie tematy miałam i były dziwne
2. Zabrakło mi pomysłów na oryginalne odpowiedzi, a że to początek znajomości to chciałabym błyszczeć elokwencją
3. Przyszła mi myśl, że nie bardzo wie co pisać...może ograniczony jakiś?....)
Mòj pierwszy wpis powinien brzmieć: poczytać Anielkę Jesteś niesamowita, zawsze poprawiasz mi humor
Nicky napisał(a):Mam takiego kumpla, który każdą rozmowę zaczyna podobnie, pytaniami: "jak się masz?" i "jak się czujesz?" lub "jak samopoczucie?", ale on przez wiele lat mieszkał w USA a tam każdy na początku rozmowy pyta o samopoczucie, i to jest takie niezobowiązujące pytanko. Ten schemat "pytań rozpoczynających rozmowę" wbił mu się do głowy tak mocno, że nawet teraz - gdy mieszka już w Polsce, każdą rozmowę rozpoczyna tak samo, obojętnie czy to jest rozmowa na żywo, przez telefon czy na czacie.
A więc może ten Twój amant, Anielko - też mieszkał kiedyś w USA i tak już mu zostało? Dla niego to może nic nie znaczyć, to po prostu parę słów na początek rozmowy. Tak jak my tu w Polsce zazwyczaj się witamy i pytamy "co tam słychać?", czy "co u Ciebie?" tak samo Amerykanie pytają" "jak się masz, jak tam Twoje samopoczucie?"
« Powrót do Prawo przyciągania na codzień
Użytkownicy przeglądający ten dział: Alexa [Bot], czynnik_omega, GOLD, , lifeisamiracle i 19 gości