Witam
Nie lubie kiedy ktos zaklada watek z kazda niejasnoscia dotyczaca jednej z technik - to powoduje ze forum jest zawalone niepotrzebnymi tematami poruszanymi po milion razy
Jednakze
Czytajac forum (chyba cale) nie widzialem zbyt duzo informacji na temat przekonan/programow
Duzo bylo pisane w miedzy czasie jako uzupelnienie jakiejs techniki ale konkretnego watku brak
A przeciez to one determinuja jak wyglada nasze zycie, takze pod katem PP
Dlatego zalozylem ten temat
Aby doglebnie zbadac ta tematyke i znalezc narzedzie do skutecznej i doglebnej zmiany naszego zycia
W koncu po to tutaj jestesmy na tym forum (wiekszosc) aby poradzic sobie z problemami i zbudowac szczescie
Zalezy mi na tym aby ten watek bym skondensowana pigulka wiedzy na ten arcywazny temat
Mam nadzieje ze ten cel uda mi sie osiaganac i wkrotce ten watek stanie sie pierwszym jaki powinien
przeczytac i zastosowac kazdy kto rozpoczyna swoja przygode z PP jako fundament do dalszej pracy i rozwoju
************************************************************************************************************************************************
Ze swojego doswiadczenia moge o przekonaniach napisac tak
Przekonania to programy w naszej podswiadomosci wedlug ktorych dzialamy/podejmujemy decyzje
Jesli w waszym zyciu powtarza sie jakis schemat np:
Przyklad 1: Poznaje super faceta, zakochujemy sie w sobie, tworzymy zwiazek, jestesmy szczesliwi, w pewnym momencie wszytsko sie chrzani i on mnie zostawia dla innej a ja zostaje na lodzie, laduje na dnie, podnosze sie
oraz dalej to samo czyli - Poznaje super faceta, zakochujemy sie w sobie, tworzymy zwiazek, jestesmy szczesliwi, w pewnym momencie wszytsko sie chrzani i on mnie zostawia dla innej a ja zostaje na lodzie, laduje na dnie
Przyklad 2: Jestem biedny ale ambitny, postanawiam osiagnac sukces, zakladam firme, wszytsko sie udaje i po 2 latach jestem bardzo bogaty, w pewnym momencie wszytsko sie w magiczny sposob chrzani, laduje na dnie bez kasy, jestem biedny ale ambitny, postanawiam osiagnac sukces, zakladam firme, wszytsko sie udaje i po 2 latach jestem bardzo bogaty, w pewnym momencie wszytsko sie w magiczny sposob chrzani, laduje na dnie bez kasy, jestem biedny ale ambitny
Jezeli potrafisz wylapac powtarzajace sie schematy w twoim zyciu ktore moga dotyczyc wszytskiego to wlasnie znalazles rezulatat swojego przekonania. Jesli kiedykolwiek zastanawiales sie dlaczego jest jak jest, dlaczego nic sie nie udaje, czemu nic nie wychodzi, czemu mam szczescie do kasy ale pecha w milosci i odwrotnie, czemu dziewczyny sie toba najpierw zachwycaja a pozniej odchodza bez slowa, czemu jest az tak ciezko
To ten watek jest odpowiedzia na twoje pytania, przekonania determinuja jak wyglada zycie
Jezeli potafisz wychwwycic przekonanie poprzez obserwacje swojego zycia to mozesz je zmienic przez co twoje zycie sie odmieni
*****************************************************************************************************************************************************
Gdyby sie ktos nie orientowal to przekonania zostaja nam wpojone w dziecinstwie, kiedy rodzice powtarzaja swiat jest zly, pieniadze sa zle, bogaci to sqrczybyki, milosc nie istnieje, faceci to swinie ITP
To podswiadomosc sie programuje na to co czego sie nauczyla
Kiedy jako dziecko obserwujesz powtarzajace sie sytuacje - zdrade rodzicow, rozwod, patologie, alkocholizm, narkotyki, przemoc ITP
To z ogromnym prawdopodobienstwem twoje zycie bedzie wygladac podobnie
Niedaleko pada jakblko od jabloni - znajome porzekladlo ?
Czesto nasze przekonania (w tym moje rowniez) sa zakopane tak gleboko ze nawet nie wiemy ze istnieja, idziesz przez zycie i myslisz ze wszytsko jest w srodku OK ale rzeczywistosc pokazuje cos zupelnie innego
Czemu tak sie dzieje ? Jak sadzisz ? przypadek ? ktory sie powtarza przez cale zycie ?
Zabrzmi to glupio i nie realnie ale
Jestemy bilogicznymi robotami
Co nam sie do glowki wlozy tak bedziemy isc przez zycie i tak zycie bedzie nam sie toczyc
Jezeli masz pecha i twoi rodzice wlozyli ci do glowki same bzdury w stylu zycie jest ciezkie to bedzie ciezkie
Ale mam cos dla ciebie na pocieszenie, nawet dwie rzeczy ku pokrzepieniu serc
1. Witaj w klubie 95% ludzi ze zlymi programami
2. Jesli przeczytales ten watek to wiesz ze przekonania istnieja, a skoro wiesz ze istnieja to mozesz je zmienic
I tym chce sie zajac w tym watku, panaceum na odkrywanie i zmiane przekonan
Bardzo licze na pomoc "wielkich" tego forum jak np. Aliss czy Czynnik Omega a takze reszte starej gwardii ktora od czasu do czasu czytuje forum
***************************************************************************************************************************************************
Moje pierwsze i najwazniejsze pytanie brzmi
Jak dotrzec do najglebszych przekonan ?
Widze powtarzajacy sie schemat w moim zyciu ale nie moge sobie przypomniec sytuacji ktora mogla by spowodowac powstanie tego schematu, jak to wydobyc ?
pozdrawiam i sukcesow oraz duzo milosci