Nicky napisał(a):Jakżebym mogła inaczej przyciągnąć np. znanego dziennikarza, albo muzyka, albo kogoś innego kto mnie kompletnie nie znał, nie wiedział o moim istnieniu
Już odpowiadałem na to. O tym, że w wymiarze fizycznym pojawi się relacja pomiędzy wami ustaliliście na transcendentnym poziomie.
Wszystko co kiedykolwiek będziemy mieli, kim będziemy oraz gdzie i z kim będziemy, absolutnie wszystko co dotyczy wymiaru fizycznego jest postanowione w transcendentnym wymiarze Wyższego Ja do którego mamy dostęp poprzez esencję przekonań.
Możemy wpływać na to co jest postanowione, poprzez kształtowanie treści tych przekonań. W ten sposób domyka się pętla karmiczna.
Nic nie jest postanowione z góry. Możemy wybierać treść naszych przekonań kondensując tę treść do esencji, która staje się połączeniem z naszym Wyższym Ja. Następnie Wyższe Ja, które jest naszym wpływem na Wszystko Co Jest kreuje dla nas to co postanowiliśmy w wymiarze fizycznym.
Ponieważ Wyższe Ja jest kroplą w oceanie Wszystkiego Co Jest, jest jednocześnie nami jak i np. tym kogo chcemy spotkać/poznać, co chcemy mieć.
Stąd to czy kogoś poznamy czy nie, jest jednocześnie naszą kreacją jak i wolną wolą tej osoby. Naszą kreacją w warstwie transcendentnej a wolną wolą osoby w wymiarze fizycznym, bo żeby nie wiem co robić jeżeli osoba którą chcemy poznać nie chce nas poznać, to niczego nie osiągniemy.
Możemy zmieniać oczywiście równoległe rzeczywistości aż trafimy do takiej, w której znajdzie się ten ktoś kogo chcemy poznać zechce nas poznać.
Ale zawsze to TEN KTOŚ musi podjąć decyzję, że chce.
Dziwi mnie, to co przewija się przez całe forum, jak bardzo egocentryczne i zachłanne są pragnienia większości forumowiczów piszących w wątkach o poznaniu kogoś.
Dlaczego dajesz sobie, użytkowniku, prawo decydowania o wyborach innych ludzi ? Dlaczego szukasz na siłę sposobu aby kogoś "usidlić". "Usidlić", bo jak inaczej nazwać zmuszenie kogoś do związku.
Zmuszenie kogoś do związku, bo jeżeli nie przyjmujesz tego, że ta osoba ma wolną wolę się z tobą związać i to od jej decyzji zależy czy stworzycie związek, to znaczy, że szukasz bezwolnego sługusa, Twoich żądz.
Nie ma alternatywy.
Albo szanujesz czyjąś wolną wolę i zgadzasz się z tym, że to on decyduje, czy przyjmie Twoje awanse czy nie,
albo szukasz niewolnika Twoich zachcianek, którego wolna wola Cię nie interesuje, byle Twoje pragnienie zostało zrealizowane.
Jesteś Energią Wszechświata ! Jesteś jak kropla w oceanie, która jest jednocześnie kroplą i oceanem. Tak jak nie ma wyraźnej granicy pomiędzy kroplą a oceanem, tak nie ma wyraźnej granicy pomiędzy Tobą a Wszechświatem.
Zacznij więc żyć tak jak chcesz, bo wszystko możesz.