Abraham i Bashar - pierwsze dwie litery z Ab i Ba - Abba. Lata 70te - ah
http://www.youtube.com/watch?v=REElUors1pQZ pewnością wpłynęli na przemyślenia, którymi dzielę się z Wami.
Obserwuję dookoła samego siebie. Widzę odzwierciedlenie swoich myśli.
Jestem ze wszystkim w jednym organizmie.
Ludzi można porównać do poszczególnych komórek, które składają się na jedno ciało.
To jak traktuję komórki ciała, którym sam jestem wpływa na funkcjonowanie całego organizmu. Dodatkowo mam zaszczyt być zarządcą w tym ciele.
Piszę w pierwszej osobie i także Ty czytając to jesteś pierwszą osobą i zarządcą.
Każda inna osoba jest częścią mnie i ja jestem częścią jej.
Oznacza to, że wersja ludzi, jaką widzę jest moją projekcją. Jednocześnie każdy człowiek istnieje naprawdę. Innymi słowy, gdybym zniknął – zniknęłaby tylko moja projekcja ludzi. Ludzie pozostaną.
Jednak jestem istotą wieczną i bardzo się z tego cieszę.
Teraz mając świadomość, że wszystko jest połączone jak widzę świat?
Jestem dobry dla komórek ciała, ponieważ to też moje ciało. Chcę dla siebie jak najlepiej.
I mam tu na myśli wewnętrzną dobroć – myśli, jakie żywię do innych ludzi, do zwierząt, do roślin, do rzeczy, do wszystkiego.
Myśl kreuje to wiemy i myśl mogę dać, ponieważ jestem fabryką myśli z nieograniczonymi zasobami. Mam to, co jest kluczem do wszystkiego, czego pragnę.
Ponieważ jestem Bogiem w swoim placu zabaw.
Pozytywna myśl o szczęśliwej komórce ciała, którego jestem częścią wzmacnia ją i tym samym wzmacnia mnie czyniąc całe ciało silniejszym.
Dlatego tak ważna jest reakcja błogosławieństwa na wieść o szczęśliwej miłości, jeżeli sami jej pragniemy lub mamy ją już i chcemy mieć nadal.
Dlatego ważne są pozytywne uczucia na wieść o zakupie luksusowego auta sąsiada.
Z tego samego powodu ważne są rzeczy, na które „patrzę”. Ponieważ tam gdzie kieruję uwagę, jako zarządca to umacniam.
Mam wybór i wybieram bycie zdrową komórką, która przyciąga i tworzy więcej zdrowych wpływających na całe ciało.
Dla wszystkich czytających mam myśli miłości, bogactwa i pomyślności. Szczerze Wam tego życzę i skupiam się na tym jak do Was docierają wspaniałości.