Kasiczka, masz prawo mieć odczucia jakie chcesz.
Z mojej strony to co napisałem wcześniej to tylko sugestia, nic więcej
Religia służy aby przypominać ludziom o duchowym wymiarze. Sekta natomiast to ogromne zniewolenie.
Religie nie są doskonałe i systematycznie dojrzewają do tego, aby nauczać jeszcze większej wolności w pojmowaniu życia i Ducha, aby wyjść poza swoje dogmaty. Właściwie można powiedzieć, że religie ewoluują wraz ze społeczeństwem.
Bashar fajnie opowiada o wyższym ja, o tej swojej większej części, tej bezpośrednio połączonej ze Źródłem. Jedną z takich fajnych ciekawostek jest to, że używamy Bashara aby móc lepiej kontaktować się (każdy z nas) ze swoim wyższym ja. Bo my cały czas, bez wyjątku, gadamy do wyższego ja. Jednak w podświadomości mamy filtry, które przykładowo ograniczają nas w stosunku do bezpośrednich kontaktów z istotami nie będącymi w fizycznej powłoce. Tak więc ci z nas, którzy wpuszczają do swojego doświadczenia myśl, że ktoś inny może być medium, to mogą z tego czerpać duże korzyść. Oczywiście to jest jedna z dróg, nie oznacza to że ktoś nie słuchający co Bashar ma do powiedzenia robi źle czy w inny sposób ujmuje sobie.
Jeśli chodzi o gadanie z duchowym wymiarem - ja wierzę, sam doświadczyłem tego będąc na pewnych warsztatach, gdy ćwicząc eksploracje w niefizyczne światy metodą Bruce Moen'a, koleżanka dokładnie podejrzała moje spotkania po drugiej stronie. W takich momentach szczena opada, bo masz dowód czarno na białym, że świat ducha jest realny i że można z nim się kontaktować bez żadnych sztuczek (halucynogeny czy też licho wie jakie kursy i szkoły czy wtajemniczenia zaliczone). I nie trzeba być wyjątkowym, naznaczonym czy innym wybrańcem. My jesteśmy duchowymi istotami, my pochodzimy z ducha, jesteśmy w duchu, bo nasze życie fizyczne to sen, to odtwarzany film.
O tym opowiadają także Hicks'owie, tylko nie aż tak mocno to podkreślają, jak to Bashar ma w zwyczaju
Na stronie wydawcy jest cały komplet, aczkolwiek mi książka starczyła. Ale jak ktoś lubi prowadzenie słowne to jak najbardziej może z płytkami nabyć.
http://www.manawa.com.pl/sklep-internet ... _Moen.htmlWiele książek przeczytałem, dla mnie ta powyżej jest jednym z najlepszych praktycznych poradników jak kontaktować się z drugą stroną. Bardzo praktyczna, minimym ględzenia. minimum waty słownej. Dla mnie majstersztyk. Polecam, tak jak Bashar'a