Wybaczcie ,że to kolejny temat o ho'oponopono ale mimo ,że jest już ich kilka to wciąż zasypywany jestem pytaniami o nią.
Najlepsze jest to ,że pytają mnie ludzie którzy już trochę na forum są i powinni mieć tematy oklepane
Dlaczego taki tytuł ? Raz jedna osoba do mnie napisała z pytaniem czy znam jakąś fenomenalną metodę na coś tam Oczywiście metod i technik jest wiele ale fenomenalną znam tylko jedną
Dlaczego fenomenalną? bo mam wrażenie ze może działać na wszystko i dlatego ,że jej niesamowite właściwości odczułem już na własnej skórze wiele razy czego raczej o innych metoda nie mogę powiedzieć Dlatego tak właśnie sobie nazwałem temat i dlatego też powstał aby przekazać wam za jednym razem to co wiem
Podkreślam tylko ,że w hoponce nadal jestem początkujący i dużo muszę sie pewnie jeszcze nauczyć Bawię sie nią dopiero od połowy maja
W miedzy czasie wiele osób z forum dostrzegło na własne oczy ze coś sie z tym magicmindem stało bo gościu sie trochę zmienił To też poniekąd zasługa hoponki i oczyszczania się
To tak tytułem wstępu bo obawiam sie ,że będę musiał sie tutaj dość mocno rozpisać (mam nadzieje ze przekażę jak najlepiej to co wiem)
Na początek warto by napisać coś o życiu i jak to w nim działa prawo przyciągania. Wiele osób błędnie myśli ze PP to czary mary i wystarczy coś tam zrobić a marzenia sie spełniają. W rzeczywistości jest to bardzo skomplikowane bo to jak wygląda nasze życie jest BARDZO MOCNO związane z tym jak wygląda nasze wnętrze. 'Przyciągamy' cały czas nawet nie do końca świadomie i w tym jest problem Trzeba odzyskać świadomość i kontrole(przynajmniej w jakimś większym stopniu ).
Przyciągamy przez pryzmat tego jacy jesteśmy, jak zbudowany jest nasz światopogląd, nasz system wierzeń i przekonań.
Mówiąc krótko ty sobie możesz odprawiać czary mary różnymi metodami a i tak dostaniesz to wszystko co przejdzie przez twój filtr rzeczywistości jakiej własny obraz masz zapisany .Trzeba ten obraz zmienić pod taki jaki sami preferujemy.
Wtedy dopiero rzeczywistość nam odpowie
Ogólnie temat rzeka dlatego ja tylko rzucę hasła a wy sobie szukajcie odpowiedzi na forum: Przekonania, programy, definicje, echo. Tutaj polecam pod forum Bashara bo tam znajdziecie wszystkie odpowiedzi.
Teraz wracamy do hoponki.
Jest to metoda dzięki której możecie odzyskać kontrole nad myślami i uczuciami a także dokonać zmiany złych programów.
Czyli jednym słowem odpowiednie narzędzie do pracy nad sobą i zmiany obrazu rzeczywistości a tym samym spełnianiu marzeń i zmienianiu swojego życia
Tak jak wspominałem hoponke ciągle odkrywam , ciągle się jej uczę.
Co udało mi sie nią osiągnąć?
- Zmiana sposobu myślenia/ zmiana programów (jeszcze nie wszystkich )
- Kontrola myśli i emocji (dzięki czemu mogę dbać o to aby mieć dobre samopoczucie )
- Usuwanie bólu fizycznego i choroby (Nie pamietam kiedy to dokladnie było ale od tego momentu nic mnie już nie bolało Szczególnie dziwne ze bóle głowy sie już od tego czasu nie pojawiły (z reszta żadne inne bóle i choroby też nie )
- Ostatnie odkrycie to takie ,że hoponka może działać na odległość w intencji obcych osób, których nawet nigdy sie na oczy nie widziało
Tutaj polecam temat alice o oczyszczaniu na zamówienie Mi udało sie pomóc kilku osobom a i na własnej skórze odczułem oddziaływanie czyjejś hoponki Przypadki ? (to tak dla niedowiarków )
Wierze ze hoponka może być uniwersalną metodą na wszystko
-------------------------------------------------
Teraz przejdźmy do samej metody.
Generalnie mi wystarczył tylko jeden link aby zakumać
http://kwiatlotosu.wordpress.com/2011/0 ... ch-blokad/
Dodałbym tylko do tego ,że najważniejsze jest w tym aby to sobie modyfikować tak jak nam najbardziej pasuje.
Ja nie robię tych oddechów w ogóle,zawsze odprawiam swoja własna modlitwę (moimi słowami) i nigdy nie robiłem EFT.
Na dodatek po skończonej hoponce dodawałem zestaw swoich afirmacji wprowadzających nowe programy itp
Wiele osób pisze do mnie próbowałam ale sie zniechęcałam, nie było efektów itp
Co jest ważne, hoponka to też nie jest czary mary że zawsze efekty są błyskawiczne i widoczne od razu.
Owszem zdarza się tak i nie zaprzeczam temu , chorobę czy ból usuwałem w 10-15 minut. Do równowagi wracałem również bardzo szybko Są natomiast rzeczy nad którymi trzeba dłużej popracować i wymaga to trochę czasu chodzi mi tu generalnie o te złe programy
Kolejna sprawa to wszystkie nieprzyjemności jakie na was czekają
Tak tak moi kochani jak liczyliście ze to będzie lekkie i przyjemne to zapomnijcie. To jest praca a z pracą związany jest jakiś wysiłek.
Gdy pracujesz nad sobą i czujesz zgrzyt , coś sie w tobie buntuje to wiedz ,że jest super To znak ze wszystko robisz jak należy i to działa. Ego/Podświadomość będzie buntować sie przed zmianami przygotuj sie na to
Tutaj polecam moja metodę czułej rozmowy z podświadomością. Nie walcz z nią, zaprzyjaźnij sie.
Powiedz jej: Kochanie dziękuję ci za te złe przekonania ale wiesz dobrze ,że już nam nie służą i musimy sie z nimi pożegnać raz na zawsze Ktoś kiedyś porównał podświadomość do małego dziecka które ma ogromna moc. To dziecko chce dla nas jak najlepiej ale czasem nie wie co robi Trzeba mu wskazać drogę, okazać czułość. Ta bidulka pracuje dla nas non stop a jest tak niedoceniana Zaprzyjaźnij sie z nią a nie walcz I tutaj kolejna wskazówka aby własnie nie utożsamiać się z nią całkowicie. Podświadomość to nie wy, to tylko część was. Jezeli przyjmiecie ,że to jest jakas inna istota to łatwiej wam będzie sie z nią dogadać i ja zrozumieć Wiem ze trochę brzmi dziwnie ale uwierzcie mi ze to wam mocno wszystko ułatwi
Kolejna sprawa to echo. O nim już było trochę na forum wiec jak będziecie chcieli to sobie znajdziecie więcej informacji na ten temat.
Liczcie sie z tym ,że efektem pracy nad sobą będzie pojawiające sie echo. Wszechświat w pewnym momencie będzie chciał sprawdzić was i wasza reakcje na nieprzyjemne sytuacje. To będzie dla was test czy aby na pewno sie zmieniliście.
To jak zareagujecie będzie w zasadzie kluczowe w całym tym procesie zmian Jeżeli zareagujecie inaczej niż zawsze to wyjdziecie z błednego koła złych przekonań.
Wiem ze wiele osob sie tego boi ale powiem tak, i tak was to nie ominie Te sytuacje będą do was zawsze wracać bo to twór waszej istoty, do póki aż nie zareagujecie inaczej niż zawsze i sie nie zmienicie
To tak w dużym skrócie. ?Jak coś to pytajcie tu.Jak mi jeszcze przyjdzie do głowy coś to dopisze bo znając życie mogłem coś przeoczyć
Fajnie jakby wypowiedziały sie tez osoby doświadczone w hoponce
Nie bójcie sie hoponki, nie zniechęcajcie się