Strona główna projektu   |   Wejście do gry   |   Forum PL

Wizualizacje

doświadczenia, sukcesy i przemyślenia

Re: Wizualizacje

Postprzez Sibeal » 5 lis 2015, o 14:45

bianka85 napisał(a):A propos jeszcze przyciągania partnera i wizualizacji, ja słyszałam kiedyś, że najlepiej jest wizualizować z punktu widzenia......właśnie tego PARTNERA. Czyli ani nie z punktu widzenia obserwatora, ani też z naszego własnego. Czyli, że wyobrażamy sobie, że jesteśmy tym facetem/tą dziewczyną i jak to nam jest dobrze być z taką osobą jak my ;) ;)

Dość ciekawa kwestia. :D Ktoś znalazł podobne informacje, próbował na sobie? Jestem bardzo ciekawa czy to rzeczywiście przynosi jakieś efekty.

Sibeal

Podziękował(a): 37 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 22 razy

Postprzez xlavender » 5 lis 2015, o 16:02

.
Ostatnio edytowano 23 gru 2015, o 20:47 przez xlavender, łącznie edytowano 1 raz

xlavender

Postprzez Scarlett » 5 lis 2015, o 18:47

Nie wizualizowałabym raczej z punktu widzenia partnera, bo moim zdaniem wyszłoby tak samo jak wizualizowanie od boku - czyli, że tak naprawdę możesz przyciągnąć obojętnie kogo zamiast siebie samej. Dlatego robi się wszystko z własnej perspektywy. Ja już to świetnie opanowałam :)
AFTER ALL, TOMORROW IS ANOTHER DAY.
Margaret Mitchell, Gone with the Wind

Scarlett

Podziękował(a): 230 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 336 razy

Postprzez Lassiter69 » 5 lis 2015, o 18:51

Łoł! ja też się pierwszy raz spotykam z tym, aby wizualizować z perspektywy partnera którego chcemy przyciągnąć. Oczywiście nie skazuję tego sposobu na niepowodzenie, ale wydaje się się co najmniej dziwny. Choć może zaszła pomyłka i może chodziło o to, że ten partner którego chcemy przyciągnąć sam ma się starać o nas i adorować.
Noś to uczucie jakby było założonym garniturem i nie ustawaj aż to, co czujesz, nabierze odcieni rzeczywistości.
Avatar użytkownika prawo przyciągania
Lassiter69

Podziękował(a): 65 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 55 razy

Postprzez FractalWarrior » 5 lis 2015, o 19:08

Jakby nie było to ja sobie nie wyobrażam wizualizować z perspektywy partnerki że sie całuje/przytulam sam do siebie... że tak brzydko i dosadnie powiem, wydaje mi sie to strasznie pedalskie :D :D
Choć podobno kobiety nie mają na ogół takich odczuć, jak to jest ?? Prawda to że kobiecie hetero może się podobać inna kobieta i nie musi to świadczyć o innej orientacji ? ;)

FractalWarrior

Podziękował(a): 279 razy
Otrzymał(a) podziękowań: 331 razy

Postprzez Sibeal » 5 lis 2015, o 19:30

xlavender napisał(a):
bianka85 napisał(a):A propos jeszcze przyciągania partnera i wizualizacji, ja słyszałam kiedyś, że najlepiej jest wizualizować z punktu widzenia......właśnie tego PARTNERA. Czyli ani nie z punktu widzenia obserwatora, ani też z naszego własnego. Czyli, że wyobrażamy sobie, że jesteśmy tym facetem/tą dziewczyną i jak to nam jest dobrze być z taką osobą jak my ;) ;)

Hm.. Ja się nigdy nie spotkałam z czymś takim i dla mnie to dość dziwne i nie wywołuje u mnie pozytywnych emocji. Tak jakbyśmy chcieli komuś "wejść" w głowę. Dla mnie to trochę za bardzo narusza tą strefę drugiego człowieka + dziwnie mi byłoby widzieć siebie jako nie Ja tylko traktować siebie jak "obcego" człowieka

Zgodzę się, że to podchodzi pod naruszanie czyjejś strefy. Ale pytam z ciekawości, bo jeszcze o czymś takim nie czytałam. A dobrze byłoby wiedzieć o co w tym chodzi i czy w ogóle ktoś tego próbował.

Scarlett- ja podobnie jak Ty wizualizowałam wszystko z perspektywy obserwatora. Od zawsze, odkąd pamiętam, a jestem niepoprawną marzycielką i wizualizuję sobie tysiące różnych rzeczy i scenariuszy od dziecka. A teraz muszę się tego uczyć na nowo tak, aby móc robić to z perspektywy pierwszej osoby. Co wcale nie jest łatwe. Nawet jak gram sobie w różne gry komputerowe czy konsolowe, zawsze wolę perspektywę trzeciej osoby (TPP). Ale nie ma co narzekać, trzeba trenować. :)

Sibeal

Postprzez Scarlett » 5 lis 2015, o 20:28

FractalWarrior napisał(a):Jakby nie było to ja sobie nie wyobrażam wizualizować z perspektywy partnerki że sie całuje/przytulam sam do siebie... że tak brzydko i dosadnie powiem, wydaje mi sie to strasznie pedalskie :D :D

No dziwne to, faktycznie :D
No i chyba nie można w takiej wizualizacji w pełni oddać uczuć, co jest przecież kluczem. Wiem, że trzeba kochać siebie, ale nie kochać... w takim sposób Czy nawet się podniecić. Nie, nie... Ja zostaję przy wizualizacji ze swojej perspektywy

Scarlett

Postprzez Scarlett » 5 lis 2015, o 20:32

Sibeal napisał(a):Scarlett- ja podobnie jak Ty wizualizowałam wszystko z perspektywy obserwatora. Od zawsze, odkąd pamiętam, a jestem niepoprawną marzycielką i wizualizuję sobie tysiące różnych rzeczy i scenariuszy od dziecka. A teraz muszę się tego uczyć na nowo tak, aby móc robić to z perspektywy pierwszej osoby. Co wcale nie jest łatwe. Nawet jak gram sobie w różne gry komputerowe czy konsolowe, zawsze wolę perspektywę trzeciej osoby (TPP). Ale nie ma co narzekać, trzeba trenować. :)

W innym wątku była dyskusja na ten temat, bo się okazało, że ja i parę innych osób wizualizowaliśmy z perspektywy widza Też niektórzy nie mogli się nadziwić: ale jak to możliwe?!
Od tamtej pory zaczęłam uczyć się wizualizacji ze swojej perspektywy i na początku było mi dziwnie i trudno, ale nauczyłam się. Teraz już łatwo idzie :) Moją główną motywacją było to, że niemal w każdym przypadku przyciągnęłam moje pragnienia do innych osób. I ktoś pisał, że też się zabawił w taką dobrą wróżkę
Także trening czyni mistrza, bez wątpienia

Scarlett

Postprzez Sibeal » 5 lis 2015, o 20:55

Scarlett napisał(a):
Sibeal napisał(a):Scarlett- ja podobnie jak Ty wizualizowałam wszystko z perspektywy obserwatora. Od zawsze, odkąd pamiętam, a jestem niepoprawną marzycielką i wizualizuję sobie tysiące różnych rzeczy i scenariuszy od dziecka. A teraz muszę się tego uczyć na nowo tak, aby móc robić to z perspektywy pierwszej osoby. Co wcale nie jest łatwe. Nawet jak gram sobie w różne gry komputerowe czy konsolowe, zawsze wolę perspektywę trzeciej osoby (TPP). Ale nie ma co narzekać, trzeba trenować. :)

W innym wątku była dyskusja na ten temat, bo się okazało, że ja i parę innych osób wizualizowaliśmy z perspektywy widza Też niektórzy nie mogli się nadziwić: ale jak to możliwe?!
Od tamtej pory zaczęłam uczyć się wizualizacji ze swojej perspektywy i na początku było mi dziwnie i trudno, ale nauczyłam się. Teraz już łatwo idzie :) Moją główną motywacją było to, że niemal w każdym przypadku przyciągnęłam moje pragnienia do innych osób. I ktoś pisał, że też się zabawił w taką dobrą wróżkę
Także trening czyni mistrza, bez wątpienia

Czytałam wątek, stąd wiem o tych rozterkach. :D I dobrze, że przeczytałam, bo od razu mogłam się poprawić. A tak nadal robiłabym to źle. Tylko, że to trudne.

Sibeal

Postprzez Scarlett » 5 lis 2015, o 21:00

Nie :D Trudność masz w głowie :) Jak się jej pozbędziesz to wszystko jest łatwe, serio :D Kwestia wiary :D

Scarlett

Poprzednia stronaNastępna strona

« Powrót do Prawo przyciągania na codzień