magicmind napisał(a):To nie tak, ja jestem tego świadomy ,że wszystko jest moją kreacją.. nie potrafię tylko tego sobie ogarnąć wszystkiego.. tego całego burdelu i tego ,że nie jest tak jak ja bym tego chciał... że to nie jest po mojemu wedle mojej wizji...
Chodzi o to ,że u mnie z PP to tak trochę przypadkowo... to nie tak że używam tego jak czarodziejskiej różdżki... staram sie zyć według tych zasad ale to nie jest tak ,że wszystko sobie wyczarowuję.
Może jestem zbyt leniwy, może za bardzo ulegam zewnętrznym okolicznością... nie wiem.
Ja też byłam mocno pogubiona, i też było mi na początku ciężko bo nie kumałam tego, dlaczego przyciągam sobie czasem kiepskie rzeczy (zamiast tych fajnych)
Ale poradziłam sobie w ten sposób, że po prostu... opracowałam taką jakby to powiedzieć, "siatkę reakcji" na wszystko, czego doświadczam. Czyli tak: cokolwiek by się nie działo, zrób tak żebyś na wszystko miał panaceum i żebyś mógł sobie wszystko wytłumaczyć.
Na przykład:
1. Dzieje się coś niefajnego, co ciebie wkurza i zbija z tropu bo nie wiesz dlaczego to do siebie przyciągnąłeś.Co robić? Pomyśl sobie tak: co w tym jest pozytywnego (korzystnego) dla mnie, czego jeszcze nie widzę? Nie odpowiadaj sobie na to pytanie... po prostu pytaj i czekaj, a wszechświat na pewno pokaże ci PO CO to się wydarzyło, i jak fajnie może się dla ciebie zakończyć.
2. Nic się nie dzieje, kompletnie nic.Co robić? Ciesz się, ponieważ z pewnością jest to "chwila ciszy" przed realizacją czegoś fajnego!! O ile nie zepsujesz tej ciszy swoim narzekaniem, a będziesz się cieszył tym chwilowym spokojem, to na pewno dotrwasz do czegoś SUPER, do jakiejś niespodzianki która na ciebie czeka. A w międzyczasie wypatruj znaków, które będą świadczyły o tym że zamówienie jest w realizacji. Możesz też przyspieszyć poruszanie się materii za pomocą pytań kwantowych
:
3. Zamawiasz sobie coś super, a chwilę potem... dostajesz od wszechświata wielkiego kopa, coś odwrotnego do tego co zamawiałeś To bardzo częste zjawisko, z którego można się naprawdę cieszyć ponieważ jest to taki kop "sprawdzający", który ma na celu sprawdzenie czy naprawdę zależy ci na twoim zamówieniu, czy nie wymiękniesz... i jak taki kopniak się pojawi, to jest dowód na to że poruszyłeś materię i że COŚ zaczyna się dziać! Przetrwaj kopniaki i trwaj przy swoim, a dostaniesz nagrodę.
4. Ktoś jest dla ciebie niemiły, wredny, krytykuje ciebie, kłóci się z tobą, atakuje... albo: sam masz jakiś wściekły humor od rana i nie wiesz dlaczego. Albo: znalazłeś się w otoczeniu ludzi mocno nabuzowanych, kłócących się ze sobą itp. Spytaj: Jak ta energia może pracować dla mnie??
i tak dalej - PP tak naprawdę ma recepty na każdą sytuację, na wszystko co nas spotyka. Wystarczy tylko raz sobie to wszystko poukładać, a potem działać według tych schematów... i wszystko będzie szło jak z płatka, zobaczysz.