To dlaczego polubiłeś jeden z poniższych postów? tam magicmind bodajże(poprawię, jeśli się mylę) napisał, by szukać dowodow potwierdzeń. Nie zgadzam się z tym, oczywiście jak komuś zależy na bogactwie to lepiej nie zmieniać TYLKO przekonań i zapomnieć o tym, na pewno lepiej być później w otoczeniu pieniedzy, tak mi się wydaje, czytać o bogatych jeśli czujesz, że chcesz itp, ale nieznalezienie dowodów najpierw w sobie i szukanie ich na zewnątrz moim zdaniem to czasochłonna praca i rozpoczęta od złej strony.
Macie niekorzystne przekonania na temat pieniedzy i pójdziecie do drogich sklepow? obejrzycie drogie aukcje na allegro bez wcześniejszego przepracowania przekonan? to powodzenia w słuchaniu dialogow wewnetrznych...
Chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi, ja nic nie pisałem o szukaniu potwierdzenia zmiany przekonania.
Przecież to naturalne ,że chodzi o prace ze sobą a nie szukanie osobiście takiego dowodu .
Według mnie właśnie emocje są niezwykle pomocne w tym procesie zmiany przekonań bo to one nas informują ,ze mamy z czymś problem
Wtedy najłatwiej sie do tego dokopać i to zmienić
Z resztą to czy twoje przekonania sie zmieniły czy nie będziesz po prostu wiedział
To sie czuje
Macie niekorzystne przekonania na temat pieniedzy i pójdziecie do drogich sklepow? obejrzycie drogie aukcje na allegro bez wcześniejszego przepracowania przekonan? to powodzenia w słuchaniu dialogow wewnetrznych...
Powiedz mi co złego jest w tym bo nie bardzo rozumiem
?
Wtedy masz wszystko podane jak na tacy wystarczy przystopować i nie pogrążać sie w emocjach i ten pogram przepracować.
Dlaczego tak odczuwam, jaki to ma związek z rzeczywistością, czy nie ma innych możliwości?
Te programy mogą sie rozkładać i objawiać w różnych sytuacjach.
Ważne aby obserwować swoje emocje
Marzy ci sie bogactwo a do tej pory zarabiałeś dajmy na to najniższą krajową, zmieniłeś prace i teraz dostajesz 3k na ręke i jesteś szczęśliwy bo to prawie 3razy więcej i wydaje ci sie dużo ale przecież w kontekście Bogactwa to są złe uczucia
Jeżeli 3k na ręke dla ciebie to dużo to jak można myśleć o bogactwie kiedy bogaty człowiek tyle może wydawać sobie dziennie na rozrywki
(3k na rozrywki dziennie Porąbało?! przy okazji kolejny negatywny program może wyskoczyć
)
Nie mowie ,żeby nie odczuwać wdzięczności albo ,żeby nie rodziło to uczucia niezadowolenia czy braku ale sorry mentalność bogatego człowieka jest inna
Bardziej na zasadzie spoko teraz zarabiam 3k miesiecznie ale niebawem będzie to 3k dziennie
I to wszystko tak na luzie bez spiny , nie na zasadzie cholera zarabiam tylko 3k miesięcznie a ja przecież zasługuje na bogactwo
Trzeba po prostu obserwować swoje uczucia
Swoją drogą zauważcie jedną istotną rzecz, wielu bogatych ludzi którzy dorabiali sie ogromnej fortuny na własnym biznesie byli bardziej skupieni na rozwoju i sukcesie swojej marki a nie konkretnie na samych pieniądzach.
Bardzo wielu mając ogromną fortunę mogłoby już nie pracować bo co za różnica kolejne kilkadziesiąt milionów ale często oni całe życie pracują dla swojej firmy bo traktują je jak swoje dzieci a tym wszystkim sie pasjonują
Wystarczy spojrzeć jak to czasem bywa kiedy dzieci przejmują rodzinny interes i już nie mają takiej pasji do tego
Dlatego według mnie to jest również dobra droga do ogromnych pieniędzy (może nawet najlepsza).
Zamiast wizualizować siebie jako bogatą osobę , wizualizować sobie globalny sukces swojej marki.
Naturalne ,ze za tym idzie ogromne bogactwo dla Ciebie
Myślę ze to jest główny powód sukcesów bogaczy ze skupieni są bardziej na sukcesie ich biznesu a nie na stanie swojego konta
Jakby tak na to popatrzeć to często własnie za sukcesem stoi pasja
Wiadomo ze bogactwo tez jest celem ale czy wielkimi piłkarzami zostają ci których głównym celem jest kasa ?